viernes, 21 de septiembre de 2018

CIÈNCIA I SALUT El vaginisme, els factors que l'originen i com es pot tractar


El vaginisme, els factors que l'originen i com es pot tractar


Aquest problema sexual es pot solucionar


  

Isabel Rovira

 19/09/2018 12:29 | Actualitzat a 19/09/2018 12:30

Hi ha moltes dones que tenen problemes amb la penetració | Cedida


 
La cavitat vaginal es pot dilatar i contraure durant l'acte sexual per tal d'ajustar-se al penis a la perfecció. Ara bé, moltes dones tenen problemes quan han de deixar pas a la penetració masculina. 
 
Amb el vaginisme passa exactament això: es tracta de la disfunció sexual més habitual entre les dones. Tot seguit, ens farem ressò de què és exactament el vaginisme, dels factors que el provoquen i dels tractaments més útils per tal de resoldre aquesta afecció.
 

Definició de vaginisme

En essència, el vaginisme és una disfunció sexual de les dones en què la dona pateix una contracció ben forta dels músculs de la vagina que li provoca mal i fa que no pugui ser penetrada. Més en concret, quan es du a terme la penetració la cavitat vaginal es tanca sobtadament i fa que el coit no es pugui dur a terme.Aquesta contracció, això no obstant, no només es vincula amb el coit, sinó que les dones amb vaginisme també l'experimenten quan s'han d'introduir algun objecte dins de l'orifici vaginal, com ara els tampons o les eines que fan servir els ginecòlegs. En aquest moment, els músculs que estan situats al voltant de l'entrada de la vagina fan un espasme involuntari, sobretot en el cas del múscul que eleva l'anus i de l'esfínter de la vagina. 

 

A nivell psicològic, l'efecte que produeix el vaginisme en la persona afectada pot ser molt fort, a causa de la naturalesa íntima del problema. A banda del fet que la dona sent molt de mal quan intenta rebre la penetració sense èxit, també pot arribar a sentir-se humiliada, frustrada i a tenir molta por. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario